Panierowany kotlet schabowy, marynowany w mleku, co sprawia, że mięso jest niesamowicie soczyste i kruche. Najlepiej smakuje tradycyjnie podany z ziemniakami oraz kapustą zasmażaną … jak w domu.
Najpopularniejsze pierogi w Polsce. Pierogi lepione są ze świeżo zarobionego ciasta. Wypełnione bogato nadzieniem z rozgniecionego twarogu oraz ugotowanych ziemniaków i doprawione pieprzem. Najlepiej smakują okraszone zeszkloną cebulką. Jest ich…
Spory kawał Żebra podany w całości, wolno duszony we własnym aromatycznym sosie. Podawany jest z ziemniakami i zestawem surówek. Potrawa bardzo syta przez co zaspokoi największy nawet głód.
Propozycja Dania Regionalnego. Pierogi lepione są ze świeżo zarobionego ciasta. Oryginalnie przepis pochodzi z obszaru Jonin, gdzie jest stały dostęp do dziczyzny. Farsz to połączenie mielonej dziczyzny warzyw i grzybów….