Przystawki

Poznaj nasze startery. Rozpocznij posiłek od pysznej przystawki.

  • 18 PLN

    Fuczki

    Fuczki na cieście piwnym. Smażone placuszki z kapusty kiszonej przez nas kiszonej. Niezwykle chrupiąca przystawka. Fuczki rozpływają się w ustach i stanowią doskonały początek wyjątkowego obiadu lub kolacji. To wspaniały wybór na mały głód pomiędzy posiłkami.

  • 18 PLN

    Frittelle z kapusty włoskiej

    Frittelle z kapusty włoskiej, czyli połączenie chrupiącej tempury z miękkim i soczystym liściem kapusty.

  • 16 PLN

    Prołziak ze smalcem i ogórkiem

    Prołziak to tradycyjny dla naszego regionu tarnowskiego rodzaj chlebka. Ten przysmak regionalny wypiekały dawniej nasze babcie na blasze. Dziś powraca w kompozycji z ogórkiem kiszonym i smalczykiem jako doskonała przekąska.

  • 18 PLN

    Oscypek Grillowany

    Oscypek Grillowany to pyszny wędzony ser wytwarzany głównie na Podhalu. Doskonale komponuje się z powidłem żurawinowym.

Zupy

Poznaj gamę naszych zup i kremów. Smacznego

  • 16 PLN

    Rosół Królewski z makaronem

    Swój wyjątkowy smak zawdzięcza połączeniu 4 rodzajów mięs wraz z dużą ilością warzyw. Gotowany w ten sposób bulion zachwyci niejedno podniebienie.

  • 18 PLN

    Kwaśnica na wędzonym żeberku

    Kwaśnica to tradycyjne danie polskiej kuchni góralskiej. Gotowana na wędzonym żeberku w towarzystwie ziemniaków i kapusty kiszonej. Potrawa przenosi nasze podniebienie do klimatu góralskiej chaty.

  • 18 PLN

    Krem z cukinii

    Sezonowa zupa o aksamitnej konsystencji rozgrzeje każdego w chłodny jesienny dzień. Dopełnieniem dania jest chrupiący makaron ryżowy.

  • 16 PLN

    Barszcz czerwony z uszkami

    Doskonałe połączenie warzyw i wędzonych mięs. Intensywny kolor i smak nadają buraki z własnego ogrodu, natomiast własnoręcznie lepione uszka przyciągają prawdziwych smakoszy.

  • 19 PLN

    Żurek po góralsku w chlebie

    Specjalność regionalnej kuchni polskiej, tworzony na zakwasie z mąki żytniej oraz z dodatkiem aromatu mięsa. Podawany w chrupiącej czarce chlebowej.

Dania główne

Dania główne, mamy ich naprawdę spory wybór. Każdy znajdzie coś dla siebie.

  • 28 PLN

    Makaron z leśnymi grzybami

    Zapiekany makaron z leśnymi grzybami, to danie regionalne lasem pachnąca. Proste składniki, makaron penne, masło, śmietanka i grzyby w połączeniu tworzą wyrafinowana smakowo całość. Zapiekany makaron podajemy w jeszcze nagrzanych półmiskach posypany natka pietruszki.

  • 37 PLN

    Golonka na kapuście zasmażanej

    Wolne i długie gotowany w całości golonki z kością sprawia, że mięso jest kruche i soczyste. Dawniej podawana była na smażonej kapuście stąd też podtrzymujemy ta tradycję. To idealny wybór na niedzielny czy świąteczny obiad. Danie zaspokoi nawet największy głód.

  • 37 PLN

    Grillowana karkówka

    Niezwykle soczysty kawałek grillowanego mięsa, któremu dodatkowo ciekawy walor smakowy dodaje położony na wierzchu plaster boczku, oscypek i dip musztardowo – miodowy. Całość kompozycji uzupełniona jest ziemniakami opiekanymi i zestawem surówek.

  • 35 PLN

    Schab Dworski

    Panierowany kotlet schabowy, marynowany w mleku, co sprawia, że mięso jest niesamowicie soczyste i kruche. Najlepiej smakuje tradycyjnie podany z ziemniakami oraz kapustą zasmażaną … jak w domu.

  • 34 PLN

    Kotlet Devolaille

    Prawdziwy klasyk tradycyjnej kuchni polskie. Panierowany zwinięty filet z piersi kurczaka, w środku wypełniony jest bogactwem aromatu masła czosnkowego oraz pietruszki. Wypieczony na złoty kolor, po przekrojeniu uwalnia wypływające masło i bogactwo aromatu jakie to danie posiada. Podawany jest w towarzystwie opiekanych ziemniaków i zestawu surówki.

  • 46 PLN

    Żeberka wołowe

    Spory kawał Żebra podany w całości, wolno duszony we własnym aromatycznym sosie. Podawany jest z ziemniakami i zestawem surówek. Potrawa bardzo syta przez co zaspokoi największy nawet głód.

  • 45 PLN

    Gicz cielęca

    Gicz cielęca marynowana jest w tradycyjnych mieszankach ziół. Po upieczeniu mięso staje się kruche i rozpływające w ustach. Serwowane na kaszotto grzybowym. To niewątpliwie ciekawą pozycją na niedzielny obiad.

  • 48 PLN

    Karkówka z dzika

    Niepowtarzalny aromat i smak dziczyzny przywołuje na myśl las, kluski śląskie są dodatkiem do tej potrawy, zaś sos borowikowy jest wspaniałym dopełnieniem tego dania. Elementem warzywnym tej kompozycji jest zestaw surówek.

  • 25 PLN

    Pierogi z dziczyzną

    Propozycja Dania Regionalnego. Pierogi lepione są ze świeżo zarobionego ciasta. Oryginalnie przepis pochodzi z obszaru Jonin, gdzie jest stały dostęp do dziczyzny. Farsz to połączenie mielonej dziczyzny warzyw i grzybów. Parujące 12 pierożków polewamy omastą z cebuli i wędzonego boczku.

  • 21 PLN

    Pierogi z truskawkami

    Pierogi lepione są ze świeżo zarobionego ciasta, które w elastycznym, delikatnym cieście skrywają słodziutkie truskawki. Danie przenosi nas w ciepłe wiosenno-letnie dni. Świeżo odcedzone, parujące pierogi, po wyłożeniu na talerz polewane są roztopionym masełkiem.

  • 23 PLN

    Pierogi Zalipskie

    To kolejna propozycja dania regionalnego. Tuzin pierogów lepionych ze świeżo zarobionego ciasta. Przepis pochodzi z obszaru wsi Zalipie, ale szybko zdobyły serca Małopolan oraz odwiedzających tereny regiony tarnowskiego turystów. Nadzienie oparte jest na kapuście i tradycyjnych wyrobach wieprzowych.

  • 20 PLN

    Pierogi ruskie

    Najpopularniejsze pierogi w Polsce. Pierogi lepione są ze świeżo zarobionego ciasta. Wypełnione bogato nadzieniem z rozgniecionego twarogu oraz ugotowanych ziemniaków i doprawione pieprzem. Najlepiej smakują okraszone zeszkloną cebulką. Jest ich tuzin.

  • 35 PLN

    Polędwiczki drobiowe

    Jedno z najczęściej zamawianych dań. Swoją popularność zawdzięcza wysokiej jakości mięsa jakie stosujemy do tego dania. Filet z piersi kurczaka podawany jest w formie „nuggetsów” w chrupiącej panierce. Idealnie komponuje się z dip-em musztardowo-miodowym. Polędwiczkom towarzyszą frytki i zestaw surówek.

  • 34 PLN

    Kurczak na byku

    Intrygująca nazwa ciekawego dania. Grillowany filet z piersi kurczaka podajemy na rozgrzanej żeliwnej podstawie w kształcie byka. Delikatne mięso idealnie komponuje się smakowo z grillowanymi warzywami oraz frytkami.

  • 28 PLN

    Placki z grzybami

    Placki ziemniaczane z sosem grzybowym. Bardzo chętnie wybierane danie. Wegetariański odpowiednik placka po węgiersku. Smażony na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru placek ziemniaczany, polany jest przepysznym sosem z grzybów które są naturalnym i prawdziwym bogactwem naszego zawadzkiego lasu. Podawany jest z zestawem surówek.

  • 37 PLN

    Polędwiczki wieprzowe

    Krucha polędwica wieprzowa podawana jest na złocistych plackach ziemniaczanych. Dopełnieniem potrawy jest sos grzybowy i zestaw surówek.

  • 29 PLN

    Placek po węgiersku

    Najczęściej i najchętniej wybierane danie. Smażony na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru placek ziemniaczany, polany jest idealnie doprawionym gulaszem z mięsa wieprzowego. Podawany jest z zestawem surówek.

  • 44 PLN

    Pstrąg zawadzki

    Chrupiący pstrąg z patelni. Smażony w całości sprawdzi się doskonale na każda okazję, obiad czy kolację. Podawany jest klasycznie z frytkami i zestawem surówek.

  • 65 PLN

    Rostbef Wołowy

    To wybór dla prawdziwych koneserów mięsa. Ta część grzbietu woła zachwyci każdego miłośnika wołowiny. Podany na gorącym kamieniu lawowym daje możliwość wysmażenia mięsa w dowolnym stopniu, co zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy mięsa. Podawana z miksem sałat, masłem oraz frytkami.

  • 65 PLN

    Antrykot wołowy

    To jedno z najczęściej wybieranych pozycji z naszej karty. Ta część żebra wołowego to gwarancja wyjątkowego smaku i soczystości. Podany na gorącym kamieniu lawowym daje możliwość wysmażenia mięsa w dowolnym stopniu, co zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy mięsa. Podawana z miksem sałat, masłem oraz frytkami.

  • 85 PLN

    Polędwica wołowa

    Polędwica wołowa na gorącym kamieniu. Ta najdelikatniejsze mięso ćwierćtuszy wołowej. Podana na gorącym kamieniu lawowym daje możliwość wysmażenia jej w dowolnym stopniu, co zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy steków. Podawana z miksem sałat, masłem oraz frytkami.

  • 42 PLN

    Łosoś z grillowanymi warzywami

    Pieczony filet z łososia pieczony jest w aromatycznych ziołach. Serwowany jest na kaszy bulgur doprawionej czosnkiem oraz grillowanymi plasterkami bakłażana i cukinii. Idealnie smakuje z Chardonnay.

  • 35 PLN

    Burger wołowy

    W pozycjach z dań wołowych nie może zabraknąć burgera. Soczyste mięso i rozpływający się w ustach grillowany oscypek, przełamujemy delikatnością świeżych sałat w akompaniamencie sosu BBQ. Burger jest dużych rozmiarów i podawany z frytkami. Nie wiele osób potrafi zjeść go do końca.

  • 42 PLN

    Policzki Wołowe

    Policzki są cenione przez miłośników kuchni za swoją delikatną strukturę i intensywny smak. Miękkie mięso wprost rozpływa się w ustach. Charakteru temu daniu nadaje ostry sos chrzanowy. Policzki podawane są z ziemniakami i zestawem surówek.

  • 240 PLN

    Decha Zbójnicka

    Dla co najmniej 4 „Zbójów”, prawdziwa biesiada smaków. W skład dania wchodzą oscypki 4 szt., filet drobiowy, karkówka, żeberko wołowe, schab, golonka, ziemniaki opiekane, pierogi opiekane, kiełbasa, kaszanka, surówka. Dla podkreślenia smaku mięs podawane są chrzan i musztarda. Proponujemy do takiego zestawu szlachetne wino czerwone ze szczepu Primitivo, Merlot.

  • 140 PLN

    Decha Janosikowa

    Prawdziwa uczta smaków regionalnych. Propozycja dla bardzo głodnych 2 osób. W zestawie 2 szt. oscypka na dobry początek a następnie różnego rodzaje mięsa: filet drobiowy, karkówka, kaszanka, żeberko wołowe, schab, boczek, kiełbasa, ziemniaki opiekane, surówka, chrzan, musztarda. Proponujemy do takiego zestawu szlachetne wino czerwone ze szczepu Primitivo, Merlot.

  • 55 PLN

    Decha Maryny

    Wspomnienie wakacyjnych grilli na wyciągnięcie ręki przez cały rok. Na drewnianej desce znajdzie się karkówka z grilla, kaszanka, kiełbasa, ziemniaki, 2 szt. oscypka, ogórek konserwowy. Najlepiej smakuje z zimnym piwem lanym.

  • 90 PLN

    Decha Rybna

    Wykwintna decha rybna ze szlachetną doradą, sandaczem, krewetkami, opiekanymi ziemniaczkami i sałatką. Wyśmienicie smakuje, zwłaszcza z białym winem ze szczepów Chardonnay lub Pinot Grigio.

Sałaty

Zobacz nasze menu sałatkowe. Wybierz coś dla siebie.

  • 45 PLN

    Malinowa euforia

    Sałatka ta oferuje połączenie grillowanej wołowiny i parmezanu, okraszonej słodyczą winegretu malinowego wykonanego z malin z naszego ogródka oraz pomidorków koktajlowych. Z pewnością danie warte polecenia dla smakoszy mięsa.

  • 35 PLN

    Sałatka Cezar

    Popularna sałatka, której głównymi składnikami są grillowany kurczak, sałata rzymska, grzanki i parmezan. Wyśmienicie smakuje z białym winem wytrawnym.

  • 35 PLN

    Sałatka z pieczoną kaczką

    Oryginalna sałatka z pieczoną kaczką i dresingiem żurawinowo-cytrusowym dla wielbicieli smaku kaczki, przełamana kwaśno – słodkim smakiem cytrusów. Podawana z grzankami.

  • 35 PLN

    Sałatka z czerwonym burakiem

    Sałatka z czerwonym burakiem i panierowanym serem camembert. Danie stworzone z myślą o osobach preferujących kuchnię wegetariańską. Niepowtarzalny smak w tej sałatce nadaje panierowany serek camembert wraz z soczystym burakiem i brzoskwinią. Danie wykwintne i warte spróbowania.

Desery

Uwieńczenie każdego posiłku. Smaczny deser.

  • 21 PLN

    Deser lodowy

    Orzeźwiający deser, którego bazą są lody i bita śmietana. Występuje w dwóch odsłonach kompozycji lodów z musem owocowym i z sezonowymi owocami lub z pokruszonymi ciasteczkami oreo i polewą czekoladową.

  • 21 PLN

    Beza Pavlowa

    Pyszna beza podawana z bitą śmietaną i mascarpone udekorowana świeżymi owocami. Zachwyca sposobem podania przez co idealnie sprawdza się przy wytwornych i eleganckich obiadach czy kolacjach.

  • 18 PLN

    Szarlotka na ciepło

    Pachnący cynamonem klasyczna szarlotka na kruchym cieście. Podawana na ciepło z bitą śmietaną i gałka lodów. Klasyczny deser, który zawsze smakuje i pasuje do każdego posiłku.

FOTO: HUBERTBURZAWA.COM