Panierowany kotlet schabowy, marynowany w mleku, co sprawia, że mięso jest niesamowicie soczyste i kruche. Najlepiej smakuje tradycyjnie podany z ziemniakami oraz kapustą zasmażaną … jak w domu.
Niezwykle soczysty kawałek grillowanego mięsa, któremu dodatkowo ciekawy walor smakowy dodaje położony na wierzchu plaster boczku, oscypek i dip musztardowo – miodowy. Całość kompozycji uzupełniona jest ziemniakami opiekanymi i zestawem…
Prawdziwa uczta smaków regionalnych. Propozycja dla bardzo głodnych 2 osób. W zestawie 2 szt. oscypka na dobry początek a następnie różnego rodzaje mięsa: filet drobiowy, karkówka, kaszanka, żeberko wołowe, schab,…
To kolejna propozycja dania regionalnego. Tuzin pierogów lepionych ze świeżo zarobionego ciasta. Przepis pochodzi z obszaru wsi Zalipie, ale szybko zdobyły serca Małopolan oraz odwiedzających tereny regiony tarnowskiego turystów. Nadzienie…