Najczęściej i najchętniej wybierane danie. Smażony na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru placek ziemniaczany, polany jest idealnie doprawionym gulaszem z mięsa wieprzowego. Podawany jest z zestawem surówek.
Zapiekany makaron z leśnymi grzybami, to danie regionalne lasem pachnąca. Proste składniki, makaron penne, masło, śmietanka i grzyby w połączeniu tworzą wyrafinowana smakowo całość. Zapiekany makaron podajemy w jeszcze nagrzanych…
Niezwykle soczysty kawałek grillowanego mięsa, któremu dodatkowo ciekawy walor smakowy dodaje położony na wierzchu plaster boczku, oscypek i dip musztardowo – miodowy. Całość kompozycji uzupełniona jest ziemniakami opiekanymi i zestawem…
Policzki są cenione przez miłośników kuchni za swoją delikatną strukturę i intensywny smak. Miękkie mięso wprost rozpływa się w ustach. Charakteru temu daniu nadaje ostry sos chrzanowy. Policzki podawane są…