-
18 PLN
Fuczki
Fuczki na cieście piwnym. Smażone placuszki z kapusty kiszonej przez nas kiszonej. Niezwykle chrupiąca przystawka. Fuczki rozpływają się w ustach i stanowią doskonały początek wyjątkowego obiadu lub kolacji. To wspaniały wybór na mały głód pomiędzy posiłkami.
-
18 PLN
Frittelle z kapusty włoskiej
Frittelle z kapusty włoskiej, czyli połączenie chrupiącej tempury z miękkim i soczystym liściem kapusty.
-
16 PLN
Prołziak ze smalcem i ogórkiem
Prołziak to tradycyjny dla naszego regionu tarnowskiego rodzaj chlebka. Ten przysmak regionalny wypiekały dawniej nasze babcie na blasze. Dziś powraca w kompozycji z ogórkiem kiszonym i smalczykiem jako doskonała przekąska.
-
18 PLN
Oscypek Grillowany
Oscypek Grillowany to pyszny wędzony ser wytwarzany głównie na Podhalu. Doskonale komponuje się z powidłem żurawinowym.