• 18 PLN

    Fuczki

    Fuczki na cieście piwnym. Smażone placuszki z kapusty kiszonej przez nas kiszonej. Niezwykle chrupiąca przystawka. Fuczki rozpływają się w ustach i stanowią doskonały początek wyjątkowego obiadu lub kolacji. To wspaniały wybór na mały głód pomiędzy posiłkami.

  • 18 PLN

    Frittelle z kapusty włoskiej

    Frittelle z kapusty włoskiej, czyli połączenie chrupiącej tempury z miękkim i soczystym liściem kapusty.

  • 16 PLN

    Prołziak ze smalcem i ogórkiem

    Prołziak to tradycyjny dla naszego regionu tarnowskiego rodzaj chlebka. Ten przysmak regionalny wypiekały dawniej nasze babcie na blasze. Dziś powraca w kompozycji z ogórkiem kiszonym i smalczykiem jako doskonała przekąska.

  • 18 PLN

    Oscypek Grillowany

    Oscypek Grillowany to pyszny wędzony ser wytwarzany głównie na Podhalu. Doskonale komponuje się z powidłem żurawinowym.