• 16 PLN

    Rosół Królewski z makaronem

    Swój wyjątkowy smak zawdzięcza połączeniu 4 rodzajów mięs wraz z dużą ilością warzyw. Gotowany w ten sposób bulion zachwyci niejedno podniebienie.

  • 18 PLN

    Kwaśnica na wędzonym żeberku

    Kwaśnica to tradycyjne danie polskiej kuchni góralskiej. Gotowana na wędzonym żeberku w towarzystwie ziemniaków i kapusty kiszonej. Potrawa przenosi nasze podniebienie do klimatu góralskiej chaty.

  • 18 PLN

    Krem z cukinii

    Sezonowa zupa o aksamitnej konsystencji rozgrzeje każdego w chłodny jesienny dzień. Dopełnieniem dania jest chrupiący makaron ryżowy.

  • 16 PLN

    Barszcz czerwony z uszkami

    Doskonałe połączenie warzyw i wędzonych mięs. Intensywny kolor i smak nadają buraki z własnego ogrodu, natomiast własnoręcznie lepione uszka przyciągają prawdziwych smakoszy.

  • 19 PLN

    Żurek po góralsku w chlebie

    Specjalność regionalnej kuchni polskiej, tworzony na zakwasie z mąki żytniej oraz z dodatkiem aromatu mięsa. Podawany w chrupiącej czarce chlebowej.