Przystawki
Poznaj nasze startery. Rozpocznij posiłek od pysznej przystawki.
-
18 PLN
Fuczki
Fuczki na cieście piwnym. Smażone placuszki z kapusty kiszonej przez nas kiszonej. Niezwykle chrupiąca przystawka. Fuczki rozpływają się w ustach i stanowią doskonały początek wyjątkowego obiadu lub kolacji. To wspaniały wybór na mały głód pomiędzy posiłkami.
-
16 PLN
Prołziak ze smalcem i ogórkiem
Prołziak to tradycyjny dla naszego regionu tarnowskiego rodzaj chlebka. Ten przysmak regionalny wypiekały dawniej nasze babcie na blasze. Dziś powraca w kompozycji z ogórkiem kiszonym i smalczykiem jako doskonała przekąska.
-
18 PLN
Oscypek Grillowany
Oscypek Grillowany to pyszny wędzony ser wytwarzany głównie na Podhalu. Doskonale komponuje się z powidłem żurawinowym.
Zupy
Poznaj gamę naszych zup i kremów. Smacznego
-
18 PLN
Rosół Królewski z makaronem
Swój wyjątkowy smak zawdzięcza połączeniu 4 rodzajów mięs wraz z dużą ilością warzyw. Gotowany w ten sposób bulion zachwyci niejedno podniebienie.
-
21 PLN
Kwaśnica na wędzonym żeberku
Kwaśnica to tradycyjne danie polskiej kuchni góralskiej. Gotowana na wędzonym żeberku w towarzystwie ziemniaków i kapusty kiszonej. Potrawa przenosi nasze podniebienie do klimatu góralskiej chaty.
-
18 PLN
Barszcz czerwony z uszkami
Doskonałe połączenie warzyw i wędzonych mięs. Intensywny kolor i smak nadają buraki z własnego ogrodu, natomiast własnoręcznie lepione uszka przyciągają prawdziwych smakoszy.
-
22 PLN
Żurek po góralsku w chlebie
Specjalność regionalnej kuchni polskiej, tworzony na zakwasie z mąki żytniej oraz z dodatkiem aromatu mięsa. Podawany w chrupiącej czarce chlebowej.
Dania główne
Dania główne, mamy ich naprawdę spory wybór. Każdy znajdzie coś dla siebie.
-
28 PLN
Makaron z leśnymi grzybami
Zapiekany makaron z leśnymi grzybami, to danie regionalne lasem pachnąca. Proste składniki, makaron penne, masło, śmietanka i grzyby w połączeniu tworzą wyrafinowana smakowo całość. Zapiekany makaron podajemy w jeszcze nagrzanych półmiskach posypany natka pietruszki.
-
37 PLN
Golonka na kapuście zasmażanej
Wolne i długie gotowany w całości golonki z kością sprawia, że mięso jest kruche i soczyste. Dawniej podawana była na smażonej kapuście stąd też podtrzymujemy ta tradycję. To idealny wybór na niedzielny czy świąteczny obiad. Danie zaspokoi nawet największy głód.
-
37 PLN
Grillowana karkówka
Niezwykle soczysty kawałek grillowanego mięsa, któremu dodatkowo ciekawy walor smakowy dodaje położony na wierzchu plaster boczku, oscypek i dip musztardowo – miodowy. Całość kompozycji uzupełniona jest ziemniakami opiekanymi i zestawem surówek.
-
35 PLN
Schab Dworski
Panierowany kotlet schabowy, marynowany w mleku, co sprawia, że mięso jest niesamowicie soczyste i kruche. Najlepiej smakuje tradycyjnie podany z ziemniakami oraz kapustą zasmażaną … jak w domu.
-
34 PLN
Kotlet Devolaille
Prawdziwy klasyk tradycyjnej kuchni polskie. Panierowany zwinięty filet z piersi kurczaka, w środku wypełniony jest bogactwem aromatu masła czosnkowego oraz pietruszki. Wypieczony na złoty kolor, po przekrojeniu uwalnia wypływające masło i bogactwo aromatu jakie to danie posiada. Podawany jest w towarzystwie opiekanych ziemniaków i zestawu surówki.
-
46 PLN
Żeberka wołowe
Spory kawał Żebra podany w całości, wolno duszony we własnym aromatycznym sosie. Podawany jest z ziemniakami i zestawem surówek. Potrawa bardzo syta przez co zaspokoi największy nawet głód.
-
45 PLN
Gicz cielęca
Gicz cielęca marynowana jest w tradycyjnych mieszankach ziół. Po upieczeniu mięso staje się kruche i rozpływające w ustach. Serwowane na kaszotto grzybowym. To niewątpliwie ciekawą pozycją na niedzielny obiad.
-
48 PLN
Karkówka z dzika
Niepowtarzalny aromat i smak dziczyzny przywołuje na myśl las, kluski śląskie są dodatkiem do tej potrawy, zaś sos borowikowy jest wspaniałym dopełnieniem tego dania. Elementem warzywnym tej kompozycji jest zestaw surówek.
-
25 PLN
Pierogi z dziczyzną
Propozycja Dania Regionalnego. Pierogi lepione są ze świeżo zarobionego ciasta. Oryginalnie przepis pochodzi z obszaru Jonin, gdzie jest stały dostęp do dziczyzny. Farsz to połączenie mielonej dziczyzny warzyw i grzybów. Parujące 12 pierożków polewamy omastą z cebuli i wędzonego boczku.
-
21 PLN
Pierogi z truskawkami
Pierogi lepione są ze świeżo zarobionego ciasta, które w elastycznym, delikatnym cieście skrywają słodziutkie truskawki. Danie przenosi nas w ciepłe wiosenno-letnie dni. Świeżo odcedzone, parujące pierogi, po wyłożeniu na talerz polewane są roztopionym masełkiem.
-
23 PLN
Pierogi Zalipskie
To kolejna propozycja dania regionalnego. Tuzin pierogów lepionych ze świeżo zarobionego ciasta. Przepis pochodzi z obszaru wsi Zalipie, ale szybko zdobyły serca Małopolan oraz odwiedzających tereny regiony tarnowskiego turystów. Nadzienie oparte jest na kapuście i tradycyjnych wyrobach wieprzowych.
-
20 PLN
Pierogi ruskie
Najpopularniejsze pierogi w Polsce. Pierogi lepione są ze świeżo zarobionego ciasta. Wypełnione bogato nadzieniem z rozgniecionego twarogu oraz ugotowanych ziemniaków i doprawione pieprzem. Najlepiej smakują okraszone zeszkloną cebulką. Jest ich tuzin.
-
35 PLN
Polędwiczki drobiowe
Jedno z najczęściej zamawianych dań. Swoją popularność zawdzięcza wysokiej jakości mięsa jakie stosujemy do tego dania. Filet z piersi kurczaka podawany jest w formie „nuggetsów” w chrupiącej panierce. Idealnie komponuje się z dip-em musztardowo-miodowym. Polędwiczkom towarzyszą frytki i zestaw surówek.
-
34 PLN
Kurczak na byku
Intrygująca nazwa ciekawego dania. Grillowany filet z piersi kurczaka podajemy na rozgrzanej żeliwnej podstawie w kształcie byka. Delikatne mięso idealnie komponuje się smakowo z grillowanymi warzywami oraz frytkami.
-
28 PLN
Placki z grzybami
Placki ziemniaczane z sosem grzybowym. Bardzo chętnie wybierane danie. Wegetariański odpowiednik placka po węgiersku. Smażony na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru placek ziemniaczany, polany jest przepysznym sosem z grzybów które są naturalnym i prawdziwym bogactwem naszego zawadzkiego lasu. Podawany jest z zestawem surówek.
-
37 PLN
Polędwiczki wieprzowe
Krucha polędwica wieprzowa podawana jest na złocistych plackach ziemniaczanych. Dopełnieniem potrawy jest sos grzybowy i zestaw surówek.
-
29 PLN
Placek po węgiersku
Najczęściej i najchętniej wybierane danie. Smażony na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru placek ziemniaczany, polany jest idealnie doprawionym gulaszem z mięsa wieprzowego. Podawany jest z zestawem surówek.
-
44 PLN
Pstrąg zawadzki
Chrupiący pstrąg z patelni. Smażony w całości sprawdzi się doskonale na każda okazję, obiad czy kolację. Podawany jest klasycznie z frytkami i zestawem surówek.
-
65 PLN
Rostbef Wołowy
To wybór dla prawdziwych koneserów mięsa. Ta część grzbietu woła zachwyci każdego miłośnika wołowiny. Podany na gorącym kamieniu lawowym daje możliwość wysmażenia mięsa w dowolnym stopniu, co zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy mięsa. Podawana z miksem sałat, masłem oraz frytkami.
-
70 PLN
Antrykot wołowy
To jedno z najczęściej wybieranych pozycji z naszej karty. Ta część żebra wołowego to gwarancja wyjątkowego smaku i soczystości. Podany na gorącym kamieniu lawowym daje możliwość wysmażenia mięsa w dowolnym stopniu, co zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy mięsa. Podawana z miksem sałat, masłem oraz frytkami.
-
85 PLN
Polędwica wołowa
Polędwica wołowa na gorącym kamieniu. Ta najdelikatniejsze mięso ćwierćtuszy wołowej. Podana na gorącym kamieniu lawowym daje możliwość wysmażenia jej w dowolnym stopniu, co zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy steków. Podawana z miksem sałat, masłem oraz frytkami.
-
42 PLN
Łosoś z grillowanymi warzywami
Pieczony filet z łososia pieczony jest w aromatycznych ziołach. Serwowany jest na kaszy bulgur doprawionej czosnkiem oraz grillowanymi plasterkami bakłażana i cukinii. Idealnie smakuje z Chardonnay.
-
35 PLN
Burger wołowy
W pozycjach z dań wołowych nie może zabraknąć burgera. Soczyste mięso i rozpływający się w ustach grillowany oscypek, przełamujemy delikatnością świeżych sałat w akompaniamencie sosu BBQ. Burger jest dużych rozmiarów i podawany z frytkami. Nie wiele osób potrafi zjeść go do końca.
-
42 PLN
Policzki Wołowe
Policzki są cenione przez miłośników kuchni za swoją delikatną strukturę i intensywny smak. Miękkie mięso wprost rozpływa się w ustach. Charakteru temu daniu nadaje ostry sos chrzanowy. Policzki podawane są z ziemniakami i zestawem surówek.
-
240 PLN
Decha Zbójnicka
Dla co najmniej 4 „Zbójów”, prawdziwa biesiada smaków. W skład dania wchodzą oscypki 4 szt., filet drobiowy, karkówka, żeberko wołowe, schab, golonka, ziemniaki opiekane, pierogi opiekane, kiełbasa, kaszanka, surówka. Dla podkreślenia smaku mięs podawane są chrzan i musztarda. Proponujemy do takiego zestawu szlachetne wino czerwone ze szczepu Primitivo, Merlot.
-
140 PLN
Decha Janosikowa
Prawdziwa uczta smaków regionalnych. Propozycja dla bardzo głodnych 2 osób. W zestawie 2 szt. oscypka na dobry początek a następnie różnego rodzaje mięsa: filet drobiowy, karkówka, kaszanka, żeberko wołowe, schab, boczek, kiełbasa, ziemniaki opiekane, surówka, chrzan, musztarda. Proponujemy do takiego zestawu szlachetne wino czerwone ze szczepu Primitivo, Merlot.
-
55 PLN
Decha Maryny
Wspomnienie wakacyjnych grilli na wyciągnięcie ręki przez cały rok. Na drewnianej desce znajdzie się karkówka z grilla, kaszanka, kiełbasa, ziemniaki, 2 szt. oscypka, ogórek konserwowy. Najlepiej smakuje z zimnym piwem lanym.
-
90 PLN
Decha Rybna
Wykwintna decha rybna ze szlachetną doradą, sandaczem, krewetkami, opiekanymi ziemniaczkami i sałatką. Wyśmienicie smakuje, zwłaszcza z białym winem ze szczepów Chardonnay lub Pinot Grigio.
Sałaty
Zobacz nasze menu sałatkowe. Wybierz coś dla siebie.
-
35 PLN
Sałatka Grecka
Bardzo prosta, pyszna i szybka w wykonaniu. Oliwki, cebula czerwona, pomidor, ogórek i ser feta to składniki, które idealnie do siebie pasują.
-
38 PLN
Sałatka Chłopska
Grillowany boczek, oscypek, żurawina to tylko kilka ze składników sałatki, które nadają jej niesamowitego smaku.
-
35 PLN
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Połączenie grillowanego kurczaka, świeżych warzyw i chrupiących grzanek to świetny pomysł na sycący posiłek, którego smak pozostanie z tobą na długo.
-
35 PLN
Sałatka z czerwonym burakiem
Sałatka z czerwonym burakiem i panierowanym serem camembert. Danie stworzone z myślą o osobach preferujących kuchnię wegetariańską. Niepowtarzalny smak w tej sałatce nadaje panierowany serek camembert wraz z soczystym burakiem i brzoskwinią. Danie wykwintne i warte spróbowania.
Desery
Uwieńczenie każdego posiłku. Smaczny deser.
-
21 PLN
Deser lodowy
Orzeźwiający deser, którego bazą są lody i bita śmietana. Występuje w dwóch odsłonach kompozycji lodów z musem owocowym i z sezonowymi owocami lub z pokruszonymi ciasteczkami oreo i polewą czekoladową.
-
21 PLN
Beza Pavlowa
Pyszna beza podawana z bitą śmietaną i mascarpone udekorowana świeżymi owocami. Zachwyca sposobem podania przez co idealnie sprawdza się przy wytwornych i eleganckich obiadach czy kolacjach.
-
18 PLN
Szarlotka na ciepło
Pachnący cynamonem klasyczna szarlotka na kruchym cieście. Podawana na ciepło z bitą śmietaną i gałka lodów. Klasyczny deser, który zawsze smakuje i pasuje do każdego posiłku.